Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

. .
 

(Kampskoêl 3 augustus 2014)     

Noodweer in Sevenum,

03 augustus 2014, De vis is mega actief vandaag. Slurpende karpers rijendik langs elkaar vreten alles weg wat aan de wateroppervlakte is achter gebleven. Ondertussen zie ik dat Huub aan de overkant weer ruzie heeft met de massaal aanwezige voorn. Zo nu en dan hoor ik hem lachen omdat een verdwaalde karper er met zijn aas van door gaat. We vissen allebei erg licht en eigenlijk is het vissen voor de paaiplaats een sollicitatie om je spullen kwijt te raken. Dus keer op keer schiet alles los. Wie hier te zwaar vist beschadigd de karper. Eens te meer zijn we het er over eens dat de paaiplaats echt dicht moet.

Ondanks beter weten in zijn we toch gaan vissen op de dag dat het KNMI noodweer heeft voorspeld. Donkere wolken verzamelden zich vanuit het westen. Het had wat weg van “Independence day”. Als een grote vliegende schotel trokken de inktzwarte wolken langzaam over de visvijver en het werd aarde donker.

Ach, als zo vaak, “het waait wel over”.  Het waaide inderdaad over, maar niet zonder zich eerst boven ons hoofd te ontladen. Druppels als voetballen zo groot. De paraplu welke we nog net op tijd hadden opengeslagen hielp nauwelijks tegen dit geweld. Nu voelt de straf van mijn gierigheid om een fatsoenlijke paraplu te kopen extra koud en nat. Aan de overkant zie ik de klompvoeten van Huub onder zijn paraplu uitsteken. Geen idee hoe hij het flikt, die zit altijd lekker droog.

Een half uur stortregen. De steiger is nu verdacht gelijk aan het waterpeil om me heen en mijn kruis sopt door de opgespatte modder. De lucht klaart op en de zon vind zijn weg door het dikke wolken pak. Dit levert wederom een prachtig plaatje op. De AAAHH en OOOHH’S wisselen zich nu af. We geven onze ogen de kost, want dit fenomeen zie je misschien maar een keer in je leven. Terwijl wij ons nog steeds in het donker begeven wordt de overkant van de vijver verlicht, alsof zich daar het paradijs bevind. Uniek!

Lang leve de digitale fotografie, al kan deze het blote oog niet vervangen. Veel gevangen hebben we vandaag niet meer en terwijl het in de verte weer begint te rommelen besluiten we een tweede bui niet af te wachten.

Op de weg naar de auto lopen we  twee knapen tegemoet die op het punt staan om te gaan vissen. We hebben ze gewezen op de gevaren van vissen tijdens onweer. Ze schenen er niet van onder de indruk te zijn. Toen Huub naar een vergunning vroeg werd er even wat stom gelachen en bleek dat deze te ontbrak. “We komen slechts wat relaxen en een biertje drinken” was hun antwoord. Huub heeft ze een plezier gedaan en weggestuurd, want eenmaal in de auto op weg naar huis begon het weer opnieuw rammelen.

Ondanks we nauwelijks hebben gevist hadden we dit niet willen missen.

 

. .
My lightning strike accident.

Op deze weblog is te zien hoe gevaarlijk "onweer" tijdens het vissen kan zijn.

Lees verder...

   
Onweer en bliksem: neem geen enkel risico!

Sportvissers aan de waterkant opgepast! In de zomer is onweer een veel voorkomend natuurverschijnsel. Als sportvisser begeef je je vaak in een ‘open omgeving’ – op of aan het water – en loop je daardoor extra gevaar. Daarom hierbij wat handige tips om een mogelijk wel zeer desastreus einde van je visdag te kunnen voorkomen.

lees verder...