Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.

(Huub Engelen september 2017)     

......

(Adoptie vis Leon S.)

 
 

(Amper 14 dagen geleden ving ik met een boilie, een soort gelijke snoek van 116 cm.)

5 september 2017, Een morgen Campskoel. (Door Huub Engelen)

Lekker vroeg op gestaan ( 6.00 uur) om te gaan vissen op het Kamps Koel in Sevenum. De weersverwachtingen waren redelijk, droog, warm benauwd en weinig wind.

Eenmaal aangekomen werd de uitgekozen stek snel opgezocht. De stek had te maken met de manier van vissen die ik in gedachten had, met 2 hengels, ééntje statisch ( waar ik eigenlijk niet zoveel aan vind, omdat het ingooien is en maar wachten tot de pieper afgaat ) en de andere hengel zou een match hengel van 4.20 m zijn.

 

Het idee was om met de match hengel een aantal voorntjes, die hier in overvloed aanwezig zijn, eerst “weg “proberen te vangen zodat er dan misschien wel een karper langs kwam. Een karper vangen op een lichte match hengel is een sensatie op zich, als eerste, gelijk na een aanbeet gaat de hengel super krom, je merkt gelijk dit is een karper, en dan volgt een waanzinnige dril. Dat was dus mijn strategie voor die morgen. Na dat de statische hengel ingegooid was en voorzien van een 10 tal boilies kon ik de plek met de match hengel gaan uitpeilen. Alles klaar, een klein beetje voer erin en zoal zo vaak lieten de voorntjes niet lang op zich wachten……alleen vandaag …….1 voorntje in het eerste kwartier??

Raar .. waar zijn ze….. ligt er een snoek of een karper misschien?? De dobber ging langzaam onder en ik sloeg aan, eerst dacht ik dat ik vast zat maar er kwam beweging in? Het gewicht kwam naar de oppervlakte toe, en ja hoor….stoffel de schildpad was er weer. Gelukkig schoot de haak los voordat ik het schepnet kon pakken en verdween hij weer in de diepte. Dat hebben we gehad dacht ik nog, maar na een tiental voorntjes kreeg ik weer een beet en weer sloeg ik aan …. Dit voelde als een karper …. maar hij kwam gelijk recht het water uit … een groet snoek en ook die ging los. Moet niet gekker worden dacht ik nog, nu zal toch wel alles goed gaan. En nu kon ik weer een aantal voorntjes vangen tot dat plotseling ( ik schrik er nog steeds van als de pieper afgaat ) de andere zich melde en ik een kleine schubkarper ving, nieuwe boilie eraan, weer een aantal boilies er gegooid en hup, het lood ging weer richting horizon.

Het aantal voortjes dat ik ving bleef maar stijgen maar er was een aanbeet die anders deed vermoeden, een flinke dikke baars had zich in mijn aas vergist! hahahaha En weer ging de pieper….nu een…. helaas los. Alles vervangen en weer ingelegd, klaar. Maar na een kwartier, ik weet niet waarom, kreeg ik het gevoel dat er iets niet goed was met de karper hengel en ik stond op en ging kijken. Ja, hoor ik was vergeten de baitrunner in te schakelen, op het moment dat ik de baitrunner inschakel en weer terug naar mijn stoel wil lopen ging de pieper weer af! Heb geluk gehad anders was misschien wel de hengel de plomp in gegaan! Deze keer was het een spiegel karper die na te zijn gemeten en gewogen ( voor de vangstregistratie ) weer mooi terug gezet werd.

Na nog een aantal voorntjes kreeg ik na een aanbeet op de match hengel weer een snoek op de stek. deze keer pakte de snoek het voorntje onderwijl ik ophaalde, gelukkig liet deze snel los en het voorntje was duidelijk gehavend maar nog levend, het zal ongeveer 11. 00 uur geweest zijn besloot ik om er mee te stoppen voor vandaag. Ik had gevangen of eraan gehad, rietvoorn, blankvoorn, bliekjes, baars, snoek, karper en een schildpad!

Moet niet gekker worden!!

.