Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.

.(Piet Billekens )..

 

"Gewoeën Piet"

Door een tragisch ongeval (25 september 2015) heeft HV "de Peelvissers" afscheid moeten nemen van een bijzonder lid.  Nee, onze website gaat geen “memoriaal” worden voor weggevallen sportvis vrienden, maar wij vinden dat deze man gewoon een beentje voor heeft. Vandaar dit eerbetoon. We gaan hem allemaal vreselijk missen.

Bij elke jaarvergadering weer komt ‘t moment dat er afscheid genomen gaat worden van een of meer leden. Niet omdat het lidmaatschap is opgezegd, maar omdat ze weer met de natuur verenigt zijn. Je hoort de namen voorbijkomen en meestal is er weinig tot geen herkenning omdat je elkaar vaak alleen van aanzien kent. Het zijn enkel de meest markante figuren die een blijvende indruk achterlaten en in beginsel slechts over de tong gaan met een bijnaam. Net als in dit verhaal over "de Verbörde”. Hij die soms wel twee keer per dag met een knal rode pieper je vergunning kwam controleren. Niet om te jennen, maar gewoonweg omdat hij moeite had met het onthouden van gezichten. Dan hebben we het natuurlijk over onze “grote” sportvis vriend Piet Billekens. Een waardevol lid van de vereniging en voor ons (Huub en Rob) het gezicht en de sociale schakel naar hengelvereniging “De Peelvissers”. Wat hebben we met die man toch vreselijk veel gelachen. En zelf "schaele wazel" verkopen? Nou, daar was Piet beslist niet vies van. Hij gaf ons altijd het gevoel dat wij er als "Stadse" ook bij hoorden. Samen hebben we in 2014 nog afgevist op 't Schörfven en was hij er altijd bij als er iets te doen was. Met een zak vol geduld en toewijding zat hij de laatste tijd vaak met de kleinkinderen op de invalidensteiger van de witvisvijver om zijn kennis te door te geven.

  (Piet had zijn kleinkinderen nog beloofd om in de herfstvakantie te gaan vissen. Helaas mocht dit niet meer zo zijn. Als schrale troost voor de kids hebben wij geprobeerd er toch nog iets van te maken. Samen met Lara en Scot zijn we 26 oktober nog even geweest pielen. Het was kneiter gezellig en de vangst was onverwacht goed. Zo af en toe had ik het gevoel dat Piet over onze schouders meekeek.)

Piet was niet alleen de geduldige opa die menig uurtje zelf op deze plek zat te vissen, hij maakte in zijn goede jaren ook deel uit van de onderhoudsploeg. Zo heeft hij nog de bestrating van de invalidensteigers verzorgt. In zijn woorden "die stein hub ich in de cement gelag, die gaon noch jaore mei". Zulke mensen zijn onmisbaar voor een vereniging en een aderlating als ze wegvallen. Niet alleen vanwege zijn bijdrage als vrijwilliger maar des te meer nog als mens.

Het zal in de komende jaarvergadering vreemd zijn als zijn naam genoemd gaat worden. Piet, we zullen beslist niet alleen tijdens die minuut stilte aan je denken. Je hebt een blijvende indruk achter gelaten!