Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

09 augustus 2010, Dagje vissen met de neefjes,

We hadden afgesproken om 11.00 naar het schörfven in Sevenum te gaan. Met de twee neefjes Tom en Stan, hun moeder en mijn eega. Waarom we gekozen hebben om daar te gaan vissen lijkt me een duidelijke zaak. Wie hier niets vangt kan beter een puzzelboekje kopen. Tenslotte wil ik wel dat de mannen zeker de eerste keer een vis vangen. Het materiaal bestond uit twee anderhalve meter weg-werphengeltjes van 4.95 bij de “action”. Voor de eerste keer vissen is dit goed genoeg. De jongens hadden er duidelijk zin in en ik des te meer. Op mijn vergunning mag ik twee kinderen laten vissen. Mijn verwachting was een half uur concentratie en dan zal het wel los lopen. Het viel me 100% mee toen de kids vol spanning bleven door vissen. Ik had hun hengeltje voorzien van een korreltje maïs en vlak bij een lelieveldje gezet. Het dobbertjes danste als snel op en neer. Hier zit zo verschrikkelijk veel witvis. Menige visvereniging lonkt vol jaloezie naar dit water. Het is een Mekka voor de witvis en een droom voor ieder beginnend karpervisser.

Na diverse keren vast te hebben gezeten in het gras langs de kant kregen we de draai te pakken. Leuk om te zien hoe gefocust ze staarden naar hun dobbertje. De spanning laaide helemaal op toen Tom zijn dobbertje richting lelie bladeren zag vertrekken. We hadden afgesproken op mijn sein de hengel met een tikje omhoog te halen. Het dobbertje ging met een sneltreinvaart weg en JA!, daar was onze eerste vis. Tom had een mooie voorn te pakken. Helemaal enthousiast werd er een foto van gemaakt en weer opnieuw ingelegd. Ik kan me nog heel goed mijn eerste vis herinneren en weet dat je dan wel eens verkocht kunt zijn aan deze “sport”. Bij Stan duurde het nog iets langer maar ook hij zal snel zijn eerste vis kunnen aanschouwen. Alleen hij had het wat erg letterlijk genomen toen ik hem vertelde dat hij maar gewoon achteruit moest slaan. Eerst onthoofde hij bijna de dames even later voelde ik het loodje langs mijn oren suizen. Maar alle ijver werd beloond en ook Stan ving zijn eerste vis. Een mooi voorentje. Super blij was het mannetje en zo ook wij voor hem. Tom ving er nog een paar helemaal zonder hulp. Volgens mij hebben ze het wel leuk gevonden en gaan we dit zeker nog een keer herhalen. Dan niet meer met een werphengeltje, maar een vaste stok.

   

Ik kan opa’s of ouders aanraden om echt eens met je kroos naar de waterkant te gaan. Het is kei leuk om eens te zien hoe snel kinderen iets kunnen leren en wat is het mooi als ze ook nog worden beloont met een zelf gevangen vis.

Neem een mand met lekkers mee en maak er iets leuks van. Trek erop uit. Wij hebben er in ieder geval van genoten. En misschien dat we volgend jaar ook mijn kleinkinderen kunnen mee nemen.