Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
 

Vis weekend in Brabant bij de boer achterom :     www.moerven.tk

Een weekend van weinig vis maar geweldig veel lol. We vertrokken op de vrijdag en aangekomen meteen de hengels op de steiger uitzetten en voor het eten zorgen.   

Lekker spaghetti met kaas en een biertje. De zon scheen nog laat in de middag en het was meteen genieten. De boileys werden in gereedheid gemaakt voor de nacht zodat je niet moet klooien in het donker, en de extra onderlijnen werden opgehangen…ja…we verwachten grote monsters te vangen. Die zaten er wel maar die vingen we pas de dag erna, midden in de nacht, zie foto`s

Overdag vang je daar lekker wat voorn en baars en er zitten ook leuke zeelten die je wel wat werk aan de vaste stok bezorgen. Een super locatie, lekker rustig en geen mens die daar komt. Het huisje heeft alle comfort inclusief een open haard met hout erbij, waar heb je dat nog. Tijdens een wandeling rond het meertje zagen we een zwarte zwaan die we de dag eerder ook al van ver gezien hadden. Eerst dachten we dat deze vrij tam was omdat hij niet meteen wegvloog. Dichterbij bleek dat de eigenaar deze aan een touwtje liet dobberen, ja, van plastic. Natuurlijk moest deze plastic zwaan mee als trofee op de steiger, maar toen ik hem wilde pakken aan de waterkant brak de tak waar ik me aan vast hield af en lag ik met mijn hele hebben en houwen in de modder.

Het is een mooi meertje maar je moet er  met drijvende boileys vissen want de bodem is er dik met hummus grond, je lood zakt er in weg en met een te korte onderlijn gaan de boileys mee de grond in en wacht je tevergeefs op een aanbeet. Dit is een tip ! Let ook op met uitpeilen met de vaste stok :  Je peillood zakt er gewoon in.            

Groet  GER