Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0

Hallo karpervrienden,

Naar een geweldige en goed verzorgde karperwedstrijd begin deze maand (september) op het Wanssums Ven gaat het leven van ook een karper visser gewoon door.

Bij zon weekend wordt veel lol gemaakt en gepraat. Zo kwam ik dus ook, ( Marcel Magotteaux) in contact met Leroy van Dam die ook lid van onze vereniging is.We hadden in dit weekend onze mail adressen uit gewisseld om na de wedstrijd contact met elkaar te houden. Er werd wat gemaild onder elkaar en in een van deze mails schreef Leroy dat hij op vrijdag (17 september) zijn lijntjes op een vijver hier in buurt uit ging werpen om een 50tiger te gaan vangen.

Mijn aandacht werd getrokken door het getal 50 en de plaats die hij noemde waar ik zelf nog nooit had gevist.Dus jullie begrijpen het al hahaha, ik op vrijdag morgen mijn auto vol gepakt met mijn karper spullen en ook richting deze vijver.Al snel had ik Leroy aan de waterkant gevonden en mijn stekkie naast hem in genomen.Na een hele poos vissen en diversen valse pieps op onze beet verklikkers door de waterkoets die onze boillies op doken namen we maar het besluit om rond de middag het wat dieper op te gaan zoeken.Rond de klok van half twee werd onze aandacht getrokken door wat vreemde piepjes op een van de hengels van Leroy die gevolgd werd door een flinke run. Zeer beheerst werd de hengel door Leroy gepakt en de haak gezet en de dril kon gaan beginnen.

Het viel ons beide op dat deze dril zeer traag en vreemd verliep.Naar een goed half uur drillen kregen we voor het eerst een grote zwarte schim aan de water oppervlakte te zien en we waren het samen er over eens dat het hier ging om niet zo maar een karper. De karper werd geland in het schepnet en veilig op de mat gelegd en tot onze verbazing lag er een lederkarper van grote omvang op de mat.

De weegschaal van Leroy werd genomen om het gewicht te bepalen en opnieuw werden we verbaasd omdat zijn weegschaal tot 2 x toe een error aan gaf.Snel ff mijn weegschaal genomen en tot onze verbazing en na aftrek van het gewicht van de mat had deze lederkarper een gewicht van 58 pond bij een lengte van 92 cm.Dus karper vrienden, ook in wateren in deze buurt zwemmen er mega karpers.

 

Groetjes Marcel uit Venlo