Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
 

 
 
. .
 
     
  Eindelijk weer eens tijd om een heel weekend te gaan vissen.

Op zoek naar een nieuw water, mijn maatje had wel eens wat gehoord over een put waar zware vis op zou zwemmen. We trekken de stoute schoenen aan en vertrekken naar die onbekende put. Bij aankomst zagen we al dat het een magisch water was, en dit wekte onze interesse nog meer. Snel tent en de rest opzetten en dan eerst maar eens met de finder het water op. Dit was een teleurstelling, een grote monotone badkuip, de moed zakte mij in de schoenen. Dit is toch geen water waar dikke vis in zit. Daarnaast gaf de finder enkel een registratie weer van een paar kleine visjes. Dit was alles dan hoop gevend. Toch maar doorzetten, wie A zegt moet ook B zeggen.
Hengels optuigen en stekken opbouwen. In deze tijd helemaal niemand gezien aan het water, toch enigszins bijzonder in het huidige leven van een karpervisser. En ook dit stelde mij niet gerust, zit hier wel KARPER???? dan de lokale viswinkel maar eens bellen, die kon mij wel vertellen dat er karper in zat.
De schemer valt en het wachten kon beginnen, helaas werd het net zo snel licht als het donker was geworden. Geen vis dus. We kregen bezoek van een oud mannetje die ons wel kon vertellen dat er wel een paar visjes op zwemmen die een naam hebben, wij spitsten onze oren. Vissen met namen zijn dikke vissen! Wij kregen weer moed, doorgaan dus. Aan de andere kant van het water nam een witvisser plaats om een uurtje te vissen, mijn maatje ging ff buurten om meer info te krijgen. Nou die kregen we.... (maar dat gaan we niet allemaal vertellen). De nacht in, uiteraard met volle moed en heel veel vertrouwen.
Rond half drie denderde mijn hengel op de rodpod, ik uit de slaapzak( wat zoals wel vaker niet meteen meewerkt) ik kom uit mijn tent zit er een god vergeten reiger in mijn lijn. Dat beest bevrijd, maar het kwaad was al geschied. Haakaas van mijn stek!!
Gezien dat we toch op tijd van de waterkant af moesten nam ik het besluit om de stek maar met rust te laten en mijn aas vlak voor mijn hengels in te gooien. Een paar boilies erbij en lekker weer maffen. Het zal toch wel niets meer worden. half zeven dendert mijn hengel weer op de rodpod, ik stond al op met de gedachte weer die fuking kut reiger...... maar die vogel was nergens te bekennen. Dat betekent vis en wat voor een...44 pondjes schoon aan de haak
 

 
  Groeten Rob A  www.deavond.nl