Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

0
.

.(Forellenvijver Kessel)..

 
Afvissen Kessel,

November 2016. Bij de forellenvijver Boezeven in Kessel zijn enkele jaren geleden door de eigenaar karpers uitgezet. De vissen hadden zich flink voortgeplant en zonder natuurlijk vijanden werd het een behoorlijke plaag.

 
  Toen Huub werd gebeld met de vraag of wij interesse hadden om de karper af te vangen hebben we niet lang hoeven na te denken. Natuurlijk willen we dat, heel graag zelfs. Piet, eigenaar van de camping had het plan om de vijver in zijn geheel leeg te pompen.

Zo gezegd zo gedaan en na enkele dagen kwamen de eerste ruggen boven water. Lachen, gieren brullen want zelfs dan is het niet gemakkelijk om ze te pakken te krijgen. We hebben er twee dagen over gedaan om alles inclusief kroost af te vangen.

Gelukkig kregen we de tweede dag hulp van Wim, Lei en zoon Roy. Die zijn altijd wel voor zo'n klusje te vinden. In totaal hebben we 8 schubkarpers over kunnen zetten op het Kampskoel in Sevenum. De kleine kroost zijn elders in grote IBC bakken geplaatst om nog even door te groeien. Natuurlijk zijn het er veel te veel voor eigen gebruik. Misschien dat we er t.z.t nog iemand blij mee kunnen maken. Dit soort dagen zijn de "krenten uit de pap". Vooral nu het seizoen naar z'n end gaat was het heerlijk vertoeven. Wie van forelvissen houd, neem het volgend jaar eens een kijkje in Kessel. (adres gegevens staan onderaan dit bericht)

 
. . .
 
 
 Welkom bij Bloemencamping de Hazenakker.
.
  Voor nadere informatie en/of reserveringen, kunt u contact opnemen met ons op onderstaand adres
.
  Familie Sturme
  Hazenakkerweg 12
  5995 RM Kessel
Tel.

 
077-4629170
06-22474736
.
  info@dehazenakker.nl
  http://www.dehazenakker.nl/