Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

 
11 Februari en zweten als een "otter". (11 februari 2008)
.

We zijn beslist niet alleen “mooi weer vissers”  maar de omstandigheden laten het gewoon niet toe om met extreme kou en regen te gaan vissen. Toch kwamen we op het grandioze idee om maandag 11 februari het pennetje eens uit te leggen in het Schörfven. Wat hebben we daar die dag genoten zeg.

. .
.

Het was warm, nee.... het was zelfs met momenten snik heet. Dikke jassen, extra truien en Huub z`n thermisch ondergoed zorgden voor een heerlijk doordringend odeurtje aan de waterkant. 11 Februari, gevoelstemperatuur 25 graden, windstil en zweten als een loopse otter. Wie had dat nou kunnen dromen. Voor de zekerheid had ik nog een extra hengeltje meegenomen voor als de karper zich wat meer boven in zou laten zien. Huub had naast zijn penhengel een tweede hengel met boilies voorzien.

Tja, je weet maar nooit. Het bleef lang stil. Na een uur zag ik in de verte wat beweging in een afgestorven rietkraag. Daar had ik van te voren wat kleine kattenbrokjes gestrooid. Niet te veel en uiteraard goed voor geweekt. Ze waren erg voorzichtig maar ik kon er gelukkig vrij snel toch twee aan de haak slaan. Kort daarop had Huub succes met de pen en een korreltje maïs. Zijn lichte penhengel stond in een grote boog boven het rimpelvrije strakke water. Mooi gezicht als het al een tijdje niet meer hebt gezien. Allemaal födelkes zoals Ben ze wel eens noemt, maar voor de eerste vangst van het jaar, meer dan welkom. De grote jongens komen ook nog wel. Laat die nog maar even uitslapen. Echter daar moet je ook niet voor op deze vijver zijn...

.