Home Nieuws/updates Gastenalbum De visvijvers Penvissen Uitstapjes Visserslatijn Forum Links

E-mail

1.5 meter lang en zo dik als een olievat. (12 okt 2006)
 
 

Ruim dertig jaar, en drie vismaten geleden, bezochten wij op een druilerige zondagmorgen 't Mortelsven in Maasbree. Niet om te vissen, want dat zouden we pas later die dag gaan doen, maar puur om te spotten of er karper activiteit te zien was. Omdat het wateroppervlak zeker 3 meter of meer dieper ligt dan het wandel pad langs de vijver, was het zicht optimaal.

Het water was zo strak als een spiegel en op de schaduw kanten kon je plaatselijk bijna tot op de bodem kijken. Toen we even stil stonden en genoten van de toen en nog steeds prachtige omgeving waar deze watermassa zich bevind, keken we allebei, mijn vismaat en ik naar een zelfde richting die op de een of andere gekke manier onze aandacht trok. Een grote schaduwvlek verplaatste zich onder het wateroppervlak, langzaam in onze richting. Eerst dacht ik nog…nee denken doe je niet op zo`n moment. 

We stonden als vastgenageld aan de grond. De vlek werd steeds duidelijker terwijl het opsteeg naar het wateroppervlak. Het is nog steeds een raadsel wat dit geweest kan zijn, maar een ding staat vast, het was de grootste vis die ik ooit aan of in een vijver heb gezien. 1.5 meter lang en zo dik als een olievat. Toen we wat dichterbij wilden komen sloeg het een keer met de staart en verdween het weer in de diepte. Het enige wat rest, was een golfslag op de wal en twee totaal verbouwereerde vissers met een hartslag van minimaal 220. Natuurlijk hadden we geen camera bij ons en om het gerucht of visserslatijn compleet te maken, deze vismaat heb ik ook al in geen jaren meer gezien.